Disclaimer

Links

Voor verantwoorde extra informatie over de onderwerpen die tijdens het project aan de orde komen:


Op www.oorlogsmonumenten.nl staat onder andere een beeldentocht met Jan Terlouw. Goed om te bekijken en te beluisteren. Er is ook informatie over de monumenten in Winterswijk te vinden. (Er wordt nog gewerkt aan betere informatie en foto’s!).


Op www.kampwesterbork.nl staat informatie over het verzamelkamp Westerbork in Drente. Let op de namen die rechtsboven in beeld verschijnen (over het plaatje van de spoorrails die naar de hemel wijzen).

Op www.nmkampvught.nl is informatie te vinden over het enige SS-concentratiekamp buiten Duitsland. Op de site is van alles te lezen over het leven in en de geschiedenis van het kamp.

Voor nadere informatie rond Joodse burgers uit Nederland die in de Tweede Wereldoorlog vervolgd en vermoord zijn, kunt u ook de volgende website raadplegen: Community Joods Monument

De internetsite van de Anne Frankstichting geeft informatie over het Duits-Joodse meisje Anne Frank (Anne was met haar zus en ouders een soort asielzoekster in Nederland).

Op www.vredeseducatie.nl zijn allerlei suggesties te vinden om rond het thema ‘vrede’ aan de slag te gaan.

Op www.synagogewinterswijk.nl staat informatie over de Synagoge van Winterswijk en over de Mr. F.W. Voorink Stichting, die tot doel heeft middelen te verwerven t.b.v. de instandhouding van het totale synagogecomplex. (synagoge, mikwe (badhuis), oude begraafplaats en ommuring, woonhuis en school)